Sunday, August 1, 2010

2nd award


salam reader. rini suzie dapat 2nd award.thks to yunkyuk Tp award kali ni ssh sikit..hik3.. yg bg award ni..huhu terharu~ (*_")per pon sbb org dh bg, suzie wat juga tnda penghargaan tu. peace3x.Nk taw cne cra nya bila anda dpt award ni? k k suzie citer skit lah k:


*_* Bagi sesape yang nak menerima award nie diharuskan memberikan @ tag kepada 5orang lagi.
*_* Selepas tu, c penerima award harus meletakkan link2 berikut d'blog @ artikel masing2 (kat entry taw).


1. cik Bucken
2. cikgu Comey
3. ummi iman
4. yunkyuk
5. suzie

*_* Sebelum korang letak link2 d'atas, padamkan dulu link yg berada d'no 1. Kemudian sume link yg menjadi no 1, d'naikkan 1 level seperti no2 menjadi no1, link no3 menjadi no2 dan seterus'y. Selepastu, masukkan link korang d'bahagian paling bawah sekali iaitu no5. ok? Paham x?? Tapi korang sume kene jujur dan adil yee dalam menjalankan'y. Jika penerima award mampu memberikan award nie kepada 5org dan kesemua mereka yg d'tag meletakkan link dgn betul, maka jumlah backlink yg d'dapati ialah :

Posisi 5 : jumlah (jum.) backlink =5

Posisi 4 : jum. backlink = 25

Posisi 3: jum. backlink =125

Posisi 2: jum. backlink = 625

Posisi 1: jum. backlink = 3,125

Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation) ramai blogger telah mendapatkan 1,953. 125 backlink dan keuntunga'y. Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada yg m'klik link ke blog korang.

Kesimpulan'y: award nie sangat laa bgus kita sume... So, sesape yg menjadi mangsa award nie better sebarkan lah seluas2 yg mungkin....:)

5org yg d'tag adalah :

1. mr.shari
2. watie
3. Asy
4. tembume
5. pijuk

2 madah berhelah:

Mr. Shari said...

waa great! thanks for the TAG its an owner to me :) TAG akn di jwb scpt mgkin:)

suzie rahman said...

hihi,,welkam..

**bnyk yg confius & xconfiden nk wat award ni.. sory yg suzie tag tu,nyusahkn korg je.. xpe3, klu xfhm just tnya je suzie k..suzie sdia membntu...peace dearie~