Sunday, October 31, 2010

Template mesra seo

Assalamualaikum & selamat malam

ok uols~
cne template baru suzie?
cukup simple x?
wawawa xder lg blog rainbow kesayaman!
sob..sob..

Act suzie nekad tukar 100% rupa blog suzie sbb:

1. Kesian kawan2 ngadu kta cbox suzie xleh buka.
2. Der 2-3 blogger bgtaw, blog suzie lmbt loading.
3. Bosan pakai template sama.
4. Mahu blog yg lbh dewasa & sesuai dgn umo suzie.
5. Mahu pagerank tinggi & dpt BE.




OLD LOOK






NEW LOOK





Dan ini bukti keringan blog suzie.
misi BERJAYA!!!





Kenapa suzie pilih template blogger mesra SEO?
  • Mempunyai ciri-ciri Search Engine Optimized SEO
  • Direka khusus untuk ‘view’ yang lebih laju
  • Kod-kod yang mempunyai ‘error’ yang minimum
  • Search Engine Ranking yang lebih baik
  • Sesuai dibuka dengan semua ‘web browsers’, cuba buka web anda pada Internet Explorer, ada lari tak anda punya template?

Kamu mahu juga template mesra SEO?

Saya ambil dua sahaja contoh iaitu:-

1. Templates Block istimewanya, ‘templates block’ ini, mereka siap mencabar lagi untuk kita mencuba template mereka dan lihat perbezaannya.

2. Isnaini- BlogSpotTemplate & Isnaini dot com-Blogger template yang dihasilkan oleh Isnaini sangat terkenal di Indonesia kerana ia sangat mesra search engine (search engine friendly)



**sumber info dari farenova**





24 madah berhelah:

Mr Ceym said...

cantik dah blog suzie... nak kena adjust header tu.. jadi kecik apasal?

Siti Mashitah Saidin said...

50 ja??? wua... siti nya da naik 100+.. hahaha.. (obesiti)...
apa pon, template baru look nice!~

Pinky Pixie said...

simple but nice. kemas jer. yg penting loading laju.. hehe

haszuraidah ishak said...

waahhh..tahniah suzie..cayalah!! nampak lagi kemas..

huhuhu..berat blog akak obes sudaa..kena tukar template ke? cane nak tau template tu mesra seo ke tak ek?

suzie rahman said...

@Mr Ceym
hihi t ceym tlog ejs k..lalala

suzie rahman said...

@Siti Mashitah Saidin
hihi diet2

suzie rahman said...

@Pinky Pixie
thks pink

suzie rahman said...

@haszuraidah ishak
hihi thks kak.suzie xtaw lk tu kak.. otai2 je taw kak..act template akak dh ok.jnji sidebar blh knn.sbb search engine google start dr kiri.

Zaer!! said...

template zaer kalau pakai mozilla,header larik.xmo kejar da.nice lol! chantek!

Affan Ruslan said...

mmg yg ni nampak simple dan elegence suzi. berbaloi kot tukar.

suzie rahman said...

@Zaer!!
hihi xper zaer pndai coding.suzie failed.hihi

suzie rahman said...

@Affan Ruslan
thks erk..hhih

Along Tapa said...

haaa...ini macam la baru ada gaya....barula aku rajin nak melepak kat sini sebab cepat nak load...an???

Gorengbaek - Apa ada dengan nama??

Hangit habis dah - Betul ke ek??

suzie rahman said...

@Along Tapa
haha pndai r ko

Nurul chumel said...

nak tukar templates jugak lah!

Lia Edwin said...

loading cepat lah suzie...bgus..hihi..
header tu bg gempak sikit..

gnesop.com said...

template eyg ringkas dan bersih..
tahniah :)

fiq said...

camner nak buat ni suzie..ajar la plak..he

suzie rahman said...

@Nurul chumel
tukar kh yunk.hihi

suzie rahman said...

@Lia Edwin
otw syg

suzie rahman said...

@gnesop.com
thks bro..hihi

suzie rahman said...

@fiq
wat per sis..tukar templates ke.hihi

alinac lover said...

oke da tu...nampak kemas..hehe

klo x..ingt umur suzie 15 tahun..hehhe

suzie rahman said...

@alinac lover
amboi yong.hahaha