Saturday, March 3, 2012

Situasi : Hargailah~





Hai my dear reader, Peace yo! Eh korang, korang pernah tak lalui situasi ditinggalkan demi orang lain? Ok, apa pun..meh suzie nak share situasi ini.



Ahmad tinggalkan Nina setelah 4 tahun mereka bersama untuk bersama perempuan lain iaitu Ika. Padahal Ika belum memberi kata putus untuk bersama Ahmad. Setelah Ahmad meninggalkan Nina, segera dia memberitahu pada Ika. Ika pula yang terkejut dengan tindakan Ahmad yang dianggap hanya kawan biasa. Kerana takut lebih banyak masalah yang akan Ahmad timbulkan, Ika mengelak dari bertemu dengan Ahmad sejak hari itu. Ahmad kecewa, kini barulah dia merasai apa yang Nina rasakan.



Moral of the story : Hargailah orang yang menyayangi kita, bukannya menghargai orang yang kita sayang. " Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. "


Suzie Rahman



17 madah berhelah:

AmirFX said...

Cepat sangat perasan ataupun over confident... haha.. Cakap kat Ahmad gud luck...

Ckin Kembaq said...

yeah...betul...mcm drama tv3 yang kul 7 skarang ni tu..hehe

suzie rahman said...

@AmirFX haha btul tu. pdn muka die :)

caer sasuke said...

hehe..sengih =p

Mr. Sepet said...

jgn yakin sgt .. hehe

suzie rahman said...

@Ckin Kembaq oh sama erk. "ats nama cinta" kan :)

suzie rahman said...

@caer sasuke hihihi

suzie rahman said...

@Mr. Sepet nk wat cne, over confident :)

Yumida said...

terlebih perasan ensem plus poyo sket...suggest nina kasi tisu/ sapu tgn kaler pink kt ahmad...

Wadi AR said...

cinta tu ape? haha

Wadi AR said...

cinta tu ape? haha

lazaac said...

kena belajar erti bersyukur... :)

MaYa MustWany said...

stiap berlaku ada balasannya..
kene sentiasa hargai

suzie rahman said...

@Yumida Hahaha ok baekk

suzie rahman said...

@Wadi AR sy pon xtaw.hihi

suzie rahman said...

@lazaac manusia yg xreti bersyukur :)

suzie rahman said...

@MaYa MustWany tunggu jelh blsn :)