Wednesday, June 13, 2012

office dipecah masuk

Assalamualaikum -- ♥

Kawan-kawan, saya nak tanya kamoo~ betul ke perempuan yang berperangai ala-ala kasar macam lelaki ni sebenarnya lebih lembut dari perempuan yang original + comfirm ayu tu? hihihi :)) Tak boley blah toii, suzie heran + pelik dengan diri sendiri kenapa murah sangat airmata suzie ni? Gaya lagak cam berlagak, sombong, kerek, kasar ++++ tapi sebenarnya suzie ni lembik. Lembut pon ley tahan lagi, ini LEMBIK! Sampai teman lelaki suzie pon tanya kenapa mudah sangat suzie menangis? Dah macam wan maimunah, ratu airmata. What??! Pada awak tu, jangan salahkan saya kalau saya menangis. Ofcourse lah kalau menangis sebab awak wat. Werkk--- :p


Weh-weh sudah tu, Actually suzie nak cerita pengalaman suzie pada 2 hari yang lepas... Jeng~jeng~jenggg!!! Begini, suzie selalu datang office paling awal sekali. Office hour mula pukul 8.30a.m. tapi suzie dah sampai office around 7.30-7.50a.m. So, selalu suzie akak happy-happy sebab nak sambung tido. Tapi hari tu......pelik!

kenapa tempat rehat kami jadi selerak gini? apesal telekung bersepah? jantung dah start dup-dup-dup!
try tengok department sebelah.
Haaa? kenapa bersepah macam ni? try masuk bilik bos pulak.


aik! selalu memang meja die bersepah, tapi ini dah ter-ter-terlalu bersepah kot!


ini laluan ke meja suzie. eee geramnya tengok!


oh tidak! tempat sayakah ini? Apa yang kaw cari???


Kelam-kabut suzie keluar office dan call boss. Boss yang balik last semalam, tu suzie tanya die dulu. Boss cakap maybe office kena pecah masuk. Boss suruh suzie tunggu kat bawah, luar office tunggu polis datang. Tak lama, boss datang sekali dengan polis. Lepas polis ambil statement suzie, suzie diminta pergi balai polis buat laporan. Aiyook!  Kat balai suzie cerita apa yang terjadi. Dah settle, pak cik polis pon anta suzie dan member balik office.





oit pencuri, apa kaw cari bawah sofa tu? giler!
akak polis ni tengah amik cap jari yang dipercayai naik melalui tingkap. Tula pandai  sangat boss, balik suke sangat biar tingkap terbuka. Petty cash atas meja, laptap atas meja. Tak pasal-pasal kaya pencuri tu, Dapat 2 laptop, duit cash lbih 3k, jongkong emas anggaran bernilai 20k, cincin emas 6 bentuk..


Tapi saya yang fobia nak datang office awal-awal taw tak pencuri???

4 madah berhelah:

luqman zakaria said...

adui...selerak giler,,nak kemas tuh memang penat la..zaman skg nih orang sanggup buat ape je kan utk duit..gilak~~

masmurni said...

Inalillah.... suzie..aiiii

tiefazatie said...

adui la..yg biar tingkap terbuka nape boss??
mmg ada org tgu can je kot..

xpe la..nak wat mcmana kan2..

nasib baik la xde org masa tue kan

suzie rahman said...

@luqman : mmg lah over toi penyamun tu selerak kn opis org. pnt nk kemas

@masmuni : aiiii

@ifa : boss mmg gitu, cuai.