Sunday, November 7, 2010

Website Seo Untuk tingkatkan Trafik


Seperti banyak dari anda tahu, Search Engine adalah sumber yang paling besar lalu lintas untuk hampir semua blog di web. Blog tanpa trafik dari Google tidak akan pernah mempunyai peluang untuk berkongsi dengan dunia. Dalam rangka untuk meningkatkan lalu lintas anda, anda perlu mengoptimumkan blog anda sehingga Search Engine yang berminat. Yang juga dikenali sebagai SEO (Search Engine Optimization).




Jadi di sini adalah senarai laman web yang SEO kepada di mana anda boleh belajar cara memanfaatkan kekuatan google:



Courtney Tuttle Gabung Courtney Internet Marketing Sekolah dan anda pasti akan mendapatkan pengetahuan penting ketika datang ke mesin carian pengoptimuman.

The Keyword Academy Ini adalah halaman peribadi SEO kegemaran saya dijalankan oleh Courtney Tuttle dan Mark Butler. Anda akan belajar lebih dalam salah satu posting mereka daripada anda akan di 50 Pos Darren elusur's.

Grizzly's Online Blog Dia punya beberapa strategi yang hebat untuk membuat sebuah pendapatan online dengan SEO tips kepada.

Search Engine Land Search Engine Tanah merupakan pusat untuk berita dan maklumat mengenai pemasaran enjin carian, optimasi dan bagaimana search engine bekerja untuk carian.

Daily Blog Tips Meningkatkan blog anda dengan Daily Blog Tips. Sebuah blog cepat tanggung memaparkan artikel di blog desain, SEO, promosi, Monetisasi dan banyak lagi

Matt Cutts: Gadgets, Google, and SEO
berbicara tentang Google, SEO, dan Gadget. Tapi sebahagian besar Google.

SEOmoz Search Engine Marketing News & Tips

Search Engine Journal
Pronet Advertising Pronet Advertising adalah weblog tentang pengalaman peribadi Neil Patel dalam pemasaran online.

Search Engine Guide Panduan perniagaan kecil untuk pemasaran enjin carian. Artikel dari nama-nama terbaik dalam industri ini merangkumi topik termasuk SEO, PPC, SEM, blogging, media sosial, adsense, adwords, Google, Yahoo, MSN dan pemasaran Internet.

Online Marketing Blog Semua tentang persimpangan mesin carian & media pemasaran sosial

Marketing Pilgrim
Andy Béal membahas berita dari industri mesin carian, blogging, rss dan internet marketing yang lain.

Search Engine Watch Search Engine Watch menyediakan berita dan tips tentang pemasaran enjin carian (SEM), search engine optimasi (SEO), dan mencari Web. Kami menawarkan berita harian & analisa industri carian, termasuk terbaru di Google, Yahoo, Microsoft dan Ask.

Get Elastic rencana E-commerce di internet runcit, pemasaran online, media sosial, SEO, dan tips dagang pembunuh dari Software Pusat elastis; Ciri-ciri Dapatkan podcast dagang Elastik - perbualan dengan orang dalam industri-dagang.

Web Analytics World Manoj Jasra's wawasan tentang Web Analytics dan Industri Search Marketing. Juga termasuk Wawancara, Teknologi Review dan Podcast

BlogStorm Optimisasi mesin carian & internet marketing blog

Small Business SEM Usaha Kecil SEM by | Matt McGee SEO dan Perbincangan Pemasaran untuk Perniagaan Kecil

SEO Scoop SEO Scoop adalah mesin carian yang popular optimasi blog yang berfokus pada troubleshooting SEO, teori dan berita.

Search Engine Roundtable Optimisasi mesin carian berita dan sumber daya

** sumber dari Jeritanblog **

17 madah berhelah:

suzie rahman said...

ok x?hihi

haszuraidah ishak said...

waahhh..suzie dah tukar cat umah..hmm..rasanya suka yg merah tu lagi..agagaga..tapi, header yg ni comel..

LiFe KaMi said...

tips yang menarik ni..
pasni blog suzie lagi mesra SEO le..:)

Pendekar Berkuda said...

wah...main tranlsate dari yang asal je ek?? patut la ayat pun macam tunggang terbalik je..hehe..s

suzie rahman said...

@haszuraidah ishak
adeh kak, suzie pon suke yg tu sbb simple.tp ssh nk coding..wawawa

suzie rahman said...

@LiFe KaMi
hihi kak, xder lah..sj wat je ni

suzie rahman said...

@Pendekar Berkuda
hihi biasa lah tu kn

Ishak said...

seo memang penting bagi blog. kiranya kalau kena caranya boleh dapat trafik macam air terjun. tak putus2 trafiknya. tak percaya, tgklah entry kita pasal seo :)

Gayahspears said...

info yg menarik.. well done suzie.. ko da maju...hihi

Tomato Gurl's Life said...

wah mantap la suzie..konpem2 blog ni mesra seo ni..xyah la nak bw sgt..

psl soalan suzie tue..cr nak kenal jantina kura2..ada di n3 ni..hrp faham ye..huhu

1)http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/10/tips-mengenali-jantina-kura-kura.html

2)http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/10/ini-bukan-entry-lucah.html

Iskandar Hussein said...

Banyak saya belajar hari ni dari artikel nih ... tahniah dan terima kasih atas kompilasi nih...

suzie rahman said...

@Ishakthks bro..aduh terharu otai turun pdg!

suzie rahman said...

@Gayahspears
u ajr i syg..hihi

suzie rahman said...

@Tomato Gurl's Life
hihi kna bw g cik tom..tq

suzie rahman said...

@Iskandar Husseinhihi tq3

Gayahspears said...

ades.. aku jugak yg kena.. xpe2.. kita saling bantu membantu...

EzzEddin said...

@suzie rahman that was awosome sharing ..tq suzie