Thursday, December 15, 2011

Bisnez apa yang boleh maju???

Assalammualaikum......

u alls, i der sumthing nak tanya u alls..huhu,, i dah xbleh pk. fenin***
Act i dapat panggilan untuk dengar taklimat dari "Pusat Kerjaya Amanjaya".




















Taklimat Skim Proper Usahawan Siswazah yg dianjurkan oleh Permodalan Nasional Berhad (PUNB) dan butiran lanjut adalah seperti berikut:
Skop : Perniagaan
Tarikh :20/12/2011(Selasa)
Masa : 10 pg - 1 ptg
Tempat : PEKA (bersebelahan Pusat Perubatan Ar-Ridzuan)
Umur : 18-33 tahun.
Kelayakan : SKM (tahap2), Diploma/Ijazah.
Elaun : RM800/ sebulan (tempoh 6 bulan)
Pakaian : Formal/Kemas
** Boleh memilih untuk ditempatkan di Perak atau pun di luar negeri Perak. Pihak PUNB akan memberikan pinjaman sebagai modal utk memulakan perniagaan setelah tamat tempoh latihan/kursus selama 6 bulan. Bagi yg berminat, sila bawa resume, salinan i/c, salinan sijil2 dan gmbar berukuran passport.
note: copy paste from Pusat Kerjaya Amanjaya
Masalahnya sekarang ni, i xtau nak pilih perniagaan apa.i risau lah t kalau depan die i tergagap2. Xnaklah nampak bodoh sangat depan panel2. Huishhh! so i perlukan pandangan u alls lah...U alls rasa-rasalah kan, bisnes ape yang leh jalan erkk?? Kat bawah ni i ade senaraikan ape yang i minat lah. Tapi xtau leh jalan or x.huhu.

1. Cake Bakery
Cadangan ni datangnya dari cik wawa.















2. Butik Pakaian

Cadangan dari Caller Amanjaya sendiri.















3. Salun Kecantikan

Berdasarkan "google".













4. Photografer

Cadangan dari my sister yang juga minat i.
























5. Andaman

Minat saya.





























so, per cadangan u alls? plz help me.
write by:_
suzie rahman

8 madah berhelah:

CekbOlat-bOlat said...

asalkan bahagia ^^ hekhek

kim heeruul said...

num 4 la.

faizal mohd said...

butik pengantin. pakej sekali dengan andaman dan photographer. :)

sis wawa said...

ikut minat la cik kak...
tp i suke tgk kek-kek fondant yang cumil2 color cumil2 boleh berbiznes dr umah je.

suzie rahman said...

@CekbOlat-bOlatthx dear

suzie rahman said...

@kim heeruulyeah i loike.thx

suzie rahman said...

@faizal mohdwah!!! hiii thx..

suzie rahman said...

@sis wawahihihi aku bkn rjin memsk ni weh...ntah r.