Friday, December 30, 2011

why i'm wearing hijab?





Sempena menutup tahun 2011 ini, suzie nak cerita the best thing suzie buat in 2011. Thank God, Suzie finally terbuka pintu hati untuk berhijab pada usia 25 tahun. (tua sangat ke? x okeh!) Actually sebelum ini pun suzie pernah bertudung tapi tak kekal, kembali freehair. Hobbies that make Suzie freehair back. Hobi Suzie suke coloring hair & make new fashion hair. Sekarang ni suzie dah malas nak main rambut, jemu kot. Kat telinga pulak hari-hari berbisik suruh berhijab. Jawapan suzie, "nantilah.......".

1 day, suzie terniat dalam hati...suzie nak berhijab lah! Masa itu, bulan september.
Alhamdulillah until now Suzie still berhijab. Suzie rasa selesa...hihi --- Nice lah! can style all kinds of styles too.. Kalau masa freehair, rambut suzie warna merah & perang je. Now biler berhijab more colorful hijabnya.yeah i loike!!! Takde lagi fesyen rambut, but fesyen hijab pulak!!!

Suzie berhijab juga kerana ingin menjadi lebih baik. Perubahan or penghijrahan senang cakap-- Dan juga mengubah tanggapan orang terhadap suzie sebe
lum ini.Suzie tahu ramai yang lihat muka suzie ini dah boleh baca:-

A: "dier ni social..kaki clubbing,merokok..bla..bla..bla"
B: "main jantan sana, jantan sini!"

HELLO !!! pls-pls-pls- jangan menilai orang dari luaran. san
gat tak adil okeh..

Ape yang terbaik, doalah yang baik-baik sahaja..Semoga
suzie kekal berhijab. Insyallah--
Mari tengok mereka yang berhijab & cantik :-


Hana Tajima






http://irinenadia.blogspot.com



http://cikepal06.blogspot.com



Diana Amir


nota kaki://mesti u alls sume gemar berfesyen seperti mereka kn...(=.........=) Tak salah berfesyen janji jaga aurat!!!

17 madah berhelah:

Fitriah Ayn said...

Alhamdulilah..sy tumpang gembira kerana Suzie terbuka hati untuk menutup aurat..kan cantik kalau perempuan 2 pakai baju labuh yang tak ketat dan tak jarang..pakai tudung bawah dada..pakai stokin..pakai sarung tangan..manis sy nampak..sy pon skrg ni x tutup aurat lg..sy tak pakai sarung tangan jer..jadi nampak jugak aurat sy..tp sy dh nk tutup..Suzie ni bagus la..brkongsi cerita Suzie tutup aurat..spaya yg laen pon terbuka hati..

suzie rahman said...

@Fitriah Ayninsyallah...moga kata2 awk tu 1 doa buat perubahab suzie.thks..

Gadis mutiara_Solehah said...

Alhamdulilah,semoga ia akan kekal,insyallah^^..Always support u,sis=)

suzie rahman said...

@Gadis mutiara_Solehahinsyallah.. thks supporting dear--

Waiz Aufa (Penasihat Yang Setia) said...

tahniah ye sebab dah berhijab..insyaAllah setiap perkara baik yg dilakukan akn dpt berkat dari Allah and ganjaran terbesar dlm hidup. =) tahniah..

suzie rahman said...

@Waiz Aufa (Penasihat Yang Setia)thx yer.alhamdulillah..

Ckin Kembaq said...

penghijrahan tu..kekalkan naa cik suzie..semanis blog awak ni... ^_^

suzie rahman said...

@Ckin Kembaqthx dear---

Errah said...

alhamdulillah..semoga istiqomah hendaknya..tetapkan hati,ikhlaskan niat..

ajumohit said...

Alhamdulillah penghijrahan yang baik!!! Syukur Dear!!

Cik tikah said...

alhamdulillah. semoga dikekalkan pakait udung tuh. nmpk cntik sgt org yg bertudung ni :)

suzie rahman said...

@Errahinsyallah.thx dear--

suzie rahman said...

@ajumohitalhamdulillah --

suzie rahman said...

@Cik tikahyer..sama2 lh kite.

soooooour said...

syukur..semoga berkekalan..tp mesti faham apa itu menutup aurat yg sebenar..bukan setakat berhijab sahaja..orait!

suzie rahman said...

@soooooourinsyallah..cuba tutup lebih byk selain kepala.thx

CikOlla said...

alhamdulillah sis..satu penghijrahan untuk tahun baru..^_^