Friday, March 23, 2012

Lagu Anak Kampung yang femes+glemes

Assalamualaikum -- ♥

Haloo...Ehem-ehem..baru ada can nak post entry baru. :) Tadi siang pergi melawat adik kat asrama SMT Kuala Krai dan masa balik singgah kat rumah bapa saudara. Tup Tup Tup..tak sedar malam baru gerak balik. Sampai rumah selesaikan apa yang wajib baru tenang cari IDEA. Actually hari ni suzie nak berkongsi satu lagu dengan korang. Lagu ni dari seberang sana tahu? Jadi jatuh suke kat lagu ni bila selalu diperdengar kat telinga suzie ni. Korang tak tahu lagu apa ke? Layan dan hope you all enjoy it !


Ini lah lagunya. "Anak Kampung " ( versi Original )






Ok ini versi JAWAPAN nya pulak.. Best layan sekali-sekala :)





Hok ni memey TERBAIK ! Ops terSPEAKING bahasa klate plop. Lagu klate mesti keno kecek klate. Ye dop? Hahaha---- :) Lagu benanyo asal dari sebere ( seberang ), dapak kok ore klate jadi lagu ni. Suko? Like cepat ! ( buke FB pong nop LIKE-LIKE kea )





Inilah Kumpulan yang berjaya membawa lagu "Anak Kampung " sampai ke tahap sekarang, Bravo ZERO ! Kalau korang masih tak kenal mereka,Zero adalah kumpulan adik beradik yang asal dari sabah ( finalist Rajalawak musim ke - 6 ).




Tengok sampai Jozan pon hafal lagu ni. Memang betul Fonomena "Anak Kampung" la. :)





♥ Suzie Rahman

16 madah berhelah:

P#eoniX said...

thumbs up ntok dorang neh....

SAYA BUKAN SAMDOL said...

heeh baru tau lgu ni ^___^

suzie rahman said...

@SAYA BUKAN SAMDOL hihihi...lmbtnya taw..:p

Boni JLL3 said...

seriously...hahahahaha...lagu ni simple..tapi sangat best..hehehe

suzie rahman said...

Boni JLL3 : yup betul3

AIRA said...

lagu ni banyak kali dah main kat radio..memang tabik spring la.....jozan memang terbaek!!!

TiraPengemis said...

mmg best! hehee

faiz fakhirin said...

thumbs UP!!

suzie rahman said...

@AIRA haah..salu sgt der kt radio,sukeeee

suzie rahman said...

P#eoniX : terbaikkkkk hahaha

suzie rahman said...

@TiraPengemis ahah kan..

suzie rahman said...

@faiz fakhirin good-godd!

HeNRieTTa JoSe said...

suka lagu nie kat part nie...

"tiada kereta ku bawa kau jalan jalan....rumahku pon tiada, ada pon bapa punya"

sangat suka....hehehe....

Khidhir said...

wah popular da lagu anak kampung ni.
p/s: ejaan nama saya khidhir tau. asik salah tulis je kat blog saya. sedih. penat wat correction.. huhu

suzie rahman said...

@HeNRieTTa JoSe hihi suzie pon itu je lirik yg taw...

suzie rahman said...

@Khidhir mkin popular suda..:)

p/s: suzie eja cne? hihi sory erk..