Tuesday, December 18, 2012

Tak Sweet/romantik tak semestinya tak bahagia...

Assalamualaikum -- ♥


Suami, sayang rindu kamoo :) Alahai sorry lah erk, you alls termasuk page yang sedang dilanda badai asrama asmara. Tengok status sweet and ala romantika kat FB lagi buat suzie cemburu dengan si isteri di luar sana yang tidak berjauhan dengan suami. Bukan macam suzie, always alone jer :( Suzie nak tanya you alls lah kan, penting ke sweet and romantik tu bagi you alls

For me lah kan, penting! 

Sebab maybe suzie ni agak manja lah orangnya. Tapi-tapi-tapi kan, bukan manja gedik-gedik tu. Suzie ni jenis yang sukakan perhatian. So, kata-kata manis dari suami tu amat penting DAN baru rasa dihargai.... TAPI, suami suzie tak sweet pon.. Suzie selalu suruh dia berlagak sweet sikit. Hahaha masalahnya sweet-sweet ni bukan boleh disuruh-suruh. Ianya secara semulajadi. Suzie sempat tanya kat member yang sudah berumah-tangga, then dia kata.. "Bukan semua lelaki sama, jangan sesekali bandingkan suami kita dengan lelaki lain, kita perlu bersyukur dengan apa yang Allah sudah anugerahkan buat kita".

Ok think positif, biarlah suami kita tak sweet macam suami orang lain, janji suami kita tunaikan tanggungjawab sebagai seorang suami. Bahagia juga kita macam pasangan lain kan.. Abang, terima kasih untuk hubungan yang Halal ini... Sayang suami dunia akhirat sayang :)  (nasib suami suzie tak baca blog suzie, kalau tak mesti dia kata suzie jiwang giler.. huahuahua)

Satu petikan ayat yang suzie nak share dengan you alls di luar sana :-







Coretan cinta,
Sue'Fie

14 madah berhelah:

sHaRiNa eLyaNa said...

so romantik..heheh

kyoo reza said...

Singgah Bersiar-siar :)

KR.

boni kacak said...

betul tu. seorang suami yang bertanggungjawab lebih mulia daripada suami yang hanya sweet tapi mengabaikan tanggungjawab :)

suzie rahman said...

@sHaRiNa eLyaNa hiiihi tq sha :)

suzie rahman said...

@kyoo reza tq KR sudi singgh

suzie rahman said...

@boni kacak wah boni, gya cm pkar ni. ekeke

E'in said...

kite pun nak kena peluk gak kak.. hehe

pencari cinta said...

bestnye hidup suami isteri kan? bila lah saya nak merasa mcm tue...

Harith Iskandar said...

ehe sy setuju bab xleh bandingkan tu...sbb mmg xsemua same.yg romntik pon kkadang jahat giler kt blakang...erkk :/

suzie rahman said...

@E'in mari peluk bntal sama2 k. ha3

suzie rahman said...

@E'in mari peluk bntal sama2 k. ha3

suzie rahman said...

@pencari cinta hihihi kawen lah cepat. on the spot dpt. kih3

suzie rahman said...

@Harith Iskandarhiii taw xpe

Cikgu Ma said...

sedang berusaha membina suasan romantik..hehe...somi pon blum ada...