Sunday, January 29, 2012

Accident yang comel



Mood : Lapar Nasi Ayam "mymom chicken Rice" Linda Onn


Hello u alls, haa sila tengok mood cik belog kali ini ok. Eeeee benci betul, bila tengok tv je adalah rancangan bab-bab makanan. Ini semua Nona punya pasal lah. Segmen bersama Linda Onn yang ada cerita pasal nasi ayam.Ok serius saya terliur! glup-glup-glup- Nak jadikan cerita, petang tadi juga pergi cari kat KB. Memang frust! Takda pon..... Kt KB, nasi kukus banyak lah! huh------:( ok dah melalut.....




Actually nak cerita pasal accident yang berlaku pada suzie tahun lepas. Accident nya tak serius mana pon. Suzie just tergelincir dengan motor lepas langgar bontot Viva. Oh damn! Begini ceritanya, malam itu suzie balik dari keje macam biasa. Naik scoot saya yang comel tu------ Masa itu pulak kebetulan hujan, jalan licin lah. Broom-broom punya broom-broom tiba-tiba ada sebuah Viva ni berhenti tengah-tengah jalan cos dia nak u-turn. dah lah tiba-tiba, tak bagi signal, makan jalan suzie.... Suzie memang tak sempat brek, kalau brek pon jatuh juga sebab jalan licin. Nak ke kiri ada tiang lampu dan kawasan sampah. Redah ke depan jelah... Boommm! Memang ngam-ngam kena bumper Viva dia, Aooouchhh! memang sedap kaw!-- Suzie tertiarap atas jalan. Takut kena langgar cepat-cepat suzie bangun duk tepi jalan. Lepas tu ada hamba Allah tolong angkat motor suzie letak kat tepi. Suzie yang tengah mamai-pening masih raba-raba muka. Aset tu woow! Nanti jatuh saham kalau muka calar-balar. Alhamdulillah muka OK. Lepas tu mamat yang langgar suzie tu datang tanya keadaan suzie. Suzie nak marah pon tak reti sebab tengah mamai-mamai lagi.


"awak ok tak? Maaf saya nak cepat tadi. Ada urgent kes kat KB." Kata mamat tu.

"Ok, cuma sakit kat pinggang, lutut dan calar-calar sikit je kat tapak tangan."

"Umur awak berapa erk?" Sengal kot mamat ni tanya umur aku time-time ni.

"25 lah."

"Oh tua lah dari saya.(hihihi)" ceh, itu je ko nak kata.


Yang tak boleh blah dia boleh tanya umur time-time sakit. Ish mamat ni..memang comel betul r. Bile ingat-ingat balik memang nak gelak sorang-sorang. Tapi thanks juga kat mamat tu sebab repair motor saya. Dari warna putih jadi warna merah. Ohooo--- Yang penting lebam kat pinggang dan lutut still ada. Hoho---



nota kaki:// best naik motor walaupon dah banyak kali jatuh. hihi... Owh parut-parut ku diseluruh badan.Jatuh saham i!hihihi-----:p

6 madah berhelah:

Ckin Kembaq said...

Ya Allah..akak kena lebih hati2 ni tau...bahaya tu.. huhuhu alhamdulillah tak jadi pape..

Hafiz Yusof said...

hati2 memandu..i penah juga eksiden moto,,patah bahu..sampai kena masuk besi...hehehe..aper2 pun citer u ni agak sweet dan kelakar juga hehehe

Huszaini Haron said...

mesti dia nak mengorat tu! kekeke

suzie rahman said...

@Ckin Kembaqhihi..yelor..nsib baek.

@Hafiz Yusofee tktnye klu pth2 ni.

@Huszaini Haronhihi..xngorat pon..

zareliqa afiqa said...

Uish..kena lebih atie2 nie :D

suzie rahman said...

@zareliqa afiqateng syg..