Friday, January 27, 2012

Backgroud yang cute



Hai u alls..Tak taw lah nak post entry apa..Tadi "gugel" jumpa "backgroud" yang super-duper "cute" ok. Untuk apa erk? Alah kalu u alls nak wat entri u alls "backgroud" nya cute-cute macam blog orang lain tapi tak reti, meh suzie nak ajar skit. Suzie pon tak penah wat takut reader sakit mata. al-maklum suzie memang suke "colourful"..ekeke..

1. U alls pilih lah "backgroud" yang u alls rasa "cute" sangat tu kan. contoh,





2. Guna kod di atas, "copy image location" dari gambar di step 1.Copy kan pada "link gambar disini" dan entri u alls pada "taip segala blog anda disini".


3. Done! Akan jadi macam ini.contoh,



Panggilan Sayang Untuk Isteri

Kamal diundang kawannya makan malam. Mizal, si tuan rumah, memanggil isterinya dengan kata- kata Sayang... Manis... Cintaku... Sayangku...Kasihku... dan seumpamanya. Kamal memandang Mizal dan berkata, "Romantis sekali, setelah berpuluh tahun menikah, kau tetap memanggil isterimu dengan kata-kata itu."
Mizal mengangkat bahu dan berbisik, "sebenarnya, aku lupa namanya sejak tiga tahun lalu."



nota kaki://kalau gambar u alls kecil, sila buang "no repeat" pada kod tu okeh..

5 madah berhelah:

CekbOlat-bOlat said...

ouh.. tutorial le nih.. huhu.. ok jugak =)

Cik Atin Bubbly said...

finally..ade jgk tuto utk yg nie...tq :)

zareliqa afiqa said...

Memang suka sngt background yg cute2!^^

Ckin Kembaq said...

menarik untuk quote..hehe

suzie rahman said...

@CekbOlat-bOlathihi.bkn tuto juga lh,just sharing.kui3

@Cik Atin Bubblyhihi yes dear.

@zareliqa afiqahihi yelo.pompuan kn..

@Ckin Kembaqyup.hihi