Tuesday, January 24, 2012

Baucar buku Rm200 boleh ditukar kepada wang tunai





Hai u alls...sihat? suzie sihat......cuma, line internet suzie tak sihat. huwaau! geram betul lah. Loading 1-1 blog punya lah lama. ---- TENSION---- ok :( Actually suzie baru lepas balik kedai buku, suzie beli novel 2 buah. wow! sangat happy -------- :) "Akukah Juwita" & " Sayang 3 Dalam 1 ". Ok melalut dah ni kan....


♥--------- Dan --------- ♥


Sebenarnya suzie nak cerita suzie membeli buku-buku ini guna baucar adik suzie yang study kat Politeknik tu. huhi---- free kan kan :) Tak penah kenal or tak penah tengok Baucar Buku RM200? OMG......kesian kot...Kat bawah ni lah baucar nya.. Sila jangan jakun ok.. Eleh suzie pon jakun bile tengok, sebab time suzie dulu mana ada baucar ni ------:(



Haaa kenapa suzie yang berbelanja beli novel dan bukan nya adik suzie guna untuk beli buku rujukan dia? Meh nak cerita, Actually baucar ni dapat lambat sangat kat tangan adik sementara lecture dia dah desak-desak suruh beli buku rujukan. So, adik pon terhegeh-hegeh call abah suruh masukkan duit nak beli buku. Lepas 2-3 hari baru dapat baucar ni. Damn!

Nak buat apa lagi baucar ni? bukan sikit, rm200 kot! Kalau tak guna tak ke membazir? Bulan March dah expired. Kalau tak, boleh lah guna untuk buku semester depan kan kan.. So, rm50 dia bagi suzie untuk beli novel, rm50 untuk dia beli kamus dan lagi rm100 nak bagi sepupu. Padahal sepupu dia pon dapat dan tak tahu nak guna untuk apa sebab dapat baucar tu lambat sangat. Buku-buku semua dah beli. So adik ambil keputusan nak tukar kepada wang tunai dan bagi dekat sepupu sebab sepupu orang susah. Kalau tukar pada wang tunai, baucar rm50 dapat wang tunai rm40 je pon. Jadilah, janji baucar tu tak buang saja kan.



nota kaki://Kecoh-kecoh marah ada student tukar baucar kepada wang tunai dan juga beli barang tak sepatutnya seperti majalah,termasuk novel ke? what ever----- Tapi salah sape kan...Kira gantilah lepas guna duit sendiri untuk beli buku rujuakan...huhuhu------♥

15 madah berhelah:

soooooour said...

cakap apa kat papa najib???terima kasih papa najib.....^^

Ckin Kembaq said...

untunglah..hehe ^_^ my twin dpt la..hehe

khairul said...

ramai student yg salah guna

Semut Senyum said...

waaa...jelesnye dpat beli buku.. cik semut ni pun ulat buku. tapi masa zaman belajar dulu tak de pun dpt baucar.. =(

embun d tengah malam said...

ada expired rupanya hehehe

suzie rahman said...

@soooooourklu xnk ckp nak wat per..ala tu wet rkyat.sedangakan die mkn duit rkyt xpnh pon ckp time kasih.

@Ckin Kembaqahah..paw lah twin.hihi

@khairulofcos sebab xbgtaw time yg kna.

@Semut Senyumsama lah awak, suzie pon xdpt.tumpg adik je.hihi

@embun d tengah malamtulah awak..

aizadalias said...

menyibuk kt sini lagi ;p

Semut Senyum said...

untunglah ada adik ye.. =)

zareliqa afiqa said...

Ramai gak yg tukar dengan duit kan :)

Original CikTeddy said...

sy x dpt pon?cmne ni..kih3

ops,sy budak lepasan spm,ptot la..

suzie rahman said...

@aizadaliasok xpe.dh biasa.haha

@Semut Senyumhihi ade lah skit untung.

@zareliqa afiqaha'ah,myb xperlukn buku lg kot

@Original CikTeddyhihi..cpt2 msk ipta or poli ok..:p

aNak ChE mE said...

sape suruh edarkan baucar masa pertengahan sem? lepas tu dah la cepat expired... dari terbiar tak dapat beli pape baik beli je ape yang buleh.. hehehehe....
tp ACM advance sikit la, RM100 tu da gne tok buku sem depan..... kirenye sem depan kurang sikit la beban... hehehhe

suzie rahman said...

@aNak ChE mETulah, dorg yg lmbt bg kn..hihi best lh awk sem dpn leh gna lg.

Weeda Airiza said...

Hello :)
Thank you very much sebab beli Sayang 3 Dalam 1. Semoga mendapat manfaat dan pengetahuan daripada novel tersebut. :)

suzie rahman said...

@Weeda Airiza wah penulis novel syg 3 dalam 1 komen kt blog suzie.thx awk.novel awk terbaek!:)