Thursday, March 29, 2012

Doa suzie

Assalamualaikum -- ♥

Haii kamoo-kamoo..Hiiii Sory tak banyak masa lah sekarang ni. Actually hari ni suzie nak mengadu dengan korang. Hurm :(sedih lak.Suzie ada masalah kat tempat kerja. Rasa tak boleh nak simpan dah. Sebenarnya suzie baru start kerja kat company sekarang ni tak sampai pun 3 bulan. Dan sekarang rasa dah tak tahan sangat. Semua sebab senior bahagian suzie tu, nampak depan baik, lemah-lembut tapi.... Urm :(

One day ni, suzie kena panggil dengan bos. Dia tanya kerja ok x? Suzie cakap lah ok je. Lepas tu dia buka cerita. Dia cakap senior suzie cakap suzie ni tak responsive. @________@ Sampainya hati senior suzie nak jatuhkan suzie, padahal suzie buat kerja dia dah macam hamba abdi. Then dia mengadu suzie asyik main FB dan BLOGGING. WHAT!!?

** Tak pe...sabar suzie. Ya Allah, kenapa dia tak sedar kerja dia selama ni suzie dah ambil alih. Tak nampak ke, buat-buat tak nampak? Ok, bos cakap kalau apa-apa tak faham boleh tanya senior suzie. Ok fine, suzie tanya. Bila suzie tanya dia leh marah pulak. "Kak X rasa suzie ni tak faham-faham lagi! "

Dooo memang lah tak faham, Kak X tak pernah ikhlas nak guide saya pon. :( Bila tanya marah, bila tak buat kerja mengadu. Suzie tak pernah pon nak buka mulut pasal dia. Atas rasa hormat sebab dia tu orang lama. Dah lah hipokrit, bila bos ada buat-buat, buat kerja.. Konon busy, ligat sana-sini. Bila bos tak da, muka dia tak nampak, tidur dalam bilik solat, balik awal, online bagai-bagai.

Suzie cuma minta pada Allah tebalkan kesabaran suzie, jangan bagi suzie balas perbuatan dia. Dan suzie akan cuba cari kerja lain kalau memang Kak X tak suka suzie.....Hurm-------




Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui di sebalik satu rahsia......
Dan setiap perbuatan ada balasan...Dosa dan Pahala...
Didunia mungkin tiada saksi....tetapi di Padang Masyhar seluruh
anggota badan yg akan mengaku setiap perbuatan.....


Suzie Rahman 

19 madah berhelah:

AIRA said...

sabar akak...manusia memang cam tu...biarkan dia..nanti Allah balas balik perbuatan dia tu..

luqman zakaria said...

dengar citer suzie nih buat arep seram plak..ade jugak orang mcm nih..

TiraPengemis said...

sabar k~
nak buat cmne kan...huhu...b hapy dear =)

SAYA BUKAN SAMDOL said...

takpe hari ni hari dia, sabak naa

nuyui a.k.a miss YUI said...

hmm..org ni kt tak jgka..kdg2 nmpk bek tp belakang..huh.

Boni JLL3 said...

sebenarnya awak tau tak senior awak tu mempunyai satu sifat PHD yang sangat tinggi. Orang macam ni sentiasa tak senang dengan orang lain. Sentiasa dengki dengan orang lain.. Jadi,awk kene kuatkan semangat dan banyak bersabar. Besar pahala awak tu.. percayalah. Ini salah satu dugaan yang diturunkan oleh Allah untuk hambaNya yang Dia sayang

suzie rahman said...

@AIRA urm yulh..thx aira

suzie rahman said...

@luqman zakaria biasalh arep, nk pngalamn terpksa lalui--

suzie rahman said...

@TiraPengemis thks tira

suzie rahman said...

@SAYA BUKAN SAMDOL thx ed :)

Ckin Kembaq said...

akak sabar naa..kalu ada apa2 nak tanya, tanya kat ckin pun takpa..ada sorang kwn pun cmni jugak..hmm bila depan baik, belakang kutuk bagai..ye la akak...dia baru lagi..memang kena tanya..bukankah malu bertanya sesat jalan?kan?kan?..last2 kwn ktuk kt belakang dkt staf yg sama...ktuk kata tak pandai buat kerja....amik je diploma semua....haih....

p/s : bkan smua dlm kelas sama dgn suasana keja kan akak....ksian gak kat kwn....diktuk baik punya..... +_+

suzie rahman said...

@nuyui a.k.a miss YUI tulh yui..nthlh--

suzie rahman said...

@Boni JLL3 thx..mmg tgh kuatkn smgt. apa2 luahkn kt umi je lh bg beban sakit pala kurang :(

suzie rahman said...

@Ckin Kembaq tulah ckin. kita dulu bkn blaja per yg kita krja skg.mmg kna blaja dr A balik. hurm :(

[sutera kasih] said...

kuatkan smgt suzie..itu cabaran awal kerja..biarla org buat tak baik dgn kita, jgn kita buat tak baik dgn org, okey dear?

Harith Iskandar said...

owh.mcm ni prnah jd kt sy jgak.tp sbb sy gentleman, sy benti terus keje & bukak firm guaman sndrik..trus puas hati sndri je..ekeke.now dh kembang&bukak slon sndri plak lg.
ikut pngalaman sy la...bile nk keje hati mau ikhlas, senyum sokmo, yg pnting redha je ape yg jadi sbb 1 day akan nmpak jgak ape yg benar & salah.

so SABAR yaaaa :)

Smile :)

O CIKTEDDY said...

xpe2 suzie sabar aje la..tp dlm mase yg same suzie pon kena tolong org yg suke mnzalimi org lain ni..caranya dgn nsihat n berdoa supaya die dh x buat aniaya kat org lain =D

M.I.Z W.A.W.A said...

bodek2 kakak X tu.. mesti kakak tu pesen org tua yg jeles ngan org baru yg hebat cm ko

geez said...

Sabar yer... apa yg akak senior buat tu dinamakan politik dalam kerja. . Perlu hati2.