Tuesday, March 20, 2012

mati kau kutu babi

Assalamualaikum -- ♥
Hallo peep!


Senget toi pala suzie sekarang ni. Nak tahu kenapa senget? Sebab IDEA banyak dalam kepala tapi tak tahu macam mana mahu olah. Just "point" jer pe cer kan..... Mahu tak mahu suzie kena update blog. MUST !!! Hahahaha....

Ok actually hari ni suzie nak cerita tentang KUTU BABI. Sebab pasal kutu babi ni, suzie rasa geram jer ! Geram sebab dia gigit telinga UMI suzie. - Amboihhhh kau KUTU BABI yang bedebah. Berani kau gigit telinga UMI sayer? PUIIIIIII !!

Tak tahu kenapa KUTU BABI sangat berminat dengan umi, sebelum ni pun dah pernah kena. Umi cakap sakit sangat.....Kesian umi. :( Anak sedara suzie pon kena juga hari tu. Ya Allah, jangan tak percaya...bukan sekor KUTU BABI dalam telinga anak sedara suzie. Lebih 5 ekor. Kesian budak tu. Memang tak berperikemanusiaan langsung KUTU BABI ni. ( dah memang dia binatang... ) Memang terpaksa hantar hospital.. Sampai sekarang dia FOBIA dengan doktor. takut korek telinga dia. SAKIT kot @_______@

Semalam abang Chik cek telinga kucing, eh ada KUTU BABI. Ish3...Abang Chik kepit KUTU BABI tu keluar. Suzie bakar. Huh meletup wa cakap lu ! ( betul...tak percaya try lah. ) Padan muka KUTU BABI tu, suzie hantar p NERAKA. JAHAT sangat gigit telinga UMI, Kak Ngah dan Langsat (kucing).



Kutu Babi sumber pak cik Google



♥ Suzie Rahman

16 madah berhelah:

mysarah. said...

kutu babi ngan kutu rambut tu same ke? hihi

Tasha said...

bpe taun umur?mgkn ade main kat semak2 ni..mmg bhaya tau.ade jenis yg besar di mencengkam kuat smpi dia puas isap darah baru tanggal...

miya said...

baru tau plak kewujudan kutu babi.. ingatkan selesma aje. hihi.

[sutera kasih] said...

kutu babi? eee takutnya dgr..slalu ada d kwsn mana tu?

HARITH ISKANDAR said...

ish kutu babi & rambut xsame la.kutu rambut mmg dok kt mnusia je.kutu babi dia dok kt bnatang aje..tp dia still leh lekat kt mnusia sbb dia isap darah.tp dia xkekal kt mnusia.itu yg rtm ckp la..ehe :)

hamzah ian said...

lama dah tak kena kutu babi ni.. dulu duk kampung slalu ada

suzie rahman said...

@mysarah. hihi lain lh dear.

suzie rahman said...

@Tasha 4thn..huhu myb main kt rmput lh kn.

suzie rahman said...

@miya klu xjd kt kita mmg xtaw. hihi

suzie rahman said...

@[sutera kasih] mmg ngeri.. kt semak2 kot

suzie rahman said...

@HARITH ISKANDAR thx harith klu dr pngalaman ank buah sy r kn. kutu babi tu xlari biar pon dh lama.malahan bw geng join isap drh g ada.

suzie rahman said...

@hamzah ian oh pnh kna erk.scary kn.

Ckin Kembaq said...

adeh..kutu ni pun jenis hinggap kat manusia akak?...seram..

p/s : bukan tak boleh bakar binatang ke akak?... ^_^ asking..

suzie rahman said...

Ckin Kembaq : ahah ckin.die cengkam kuat. xleh bkar? akak xtaw lh ckin. ce ckin olah or trgkn.kongsi ilmu bersama mcm biasa.:) tq

Anonymous said...

NPa babi juga yg di persalahkn?kutu ayam pun same juga bgtu bentuk...ada babi ker tnggal dkat rumah awk?

Anonymous said...

saya pun bru je kene. kwaja ah -..- sakit ouh. satu keluargaa saya kena. mmng babi betul kutu tu. haihhh -_- bila nak cbut tu yg skit. sbb gigi dia melekat dkt kulit kita. -..- mmng time nak cbut dia tu. perghhhhh. rse nak jerit je. sakit ouhh :'( . pft. benci KUTU BABI ! PFT