Wednesday, April 11, 2012

7 Petala Cinta

Assalamualaikum -- ♥



(klik link atas untuk full video :)

7 Petala Cinta yang merupakan sebuah filem cinta berbentuk Islamik yang digarap oleh Azahari Zain dan diterbitkan oleh Metrowealth Pictures mengisahkan kehidupan anak remaja yang mendapat pendidikan dalam institusi keislaman. Pelbagai insiden dan suka duka yang berlaku selain berdepan dengan kemelut yang akhirnya mengundang perspektif berbeza.7 Petala Cinta tidak hanya menyingkap kisah suka duka dunia remaja yang terperangkap dengan nafsu dan nilai budiman dalam jiwa namun turut memaparkan pengorbanan, erti persahabatan serta kisah cinta agung.

Sinopsis Filem 7 Petala Cinta

Hamka seorang graduan syariah dari Universiti Al-Azhar ditunangkan dengan anak kepada guru di madrasah Qalbun Salim, tempatnya menuntut ilmu, Saidatul Nafisah (Shima Anuar) dan kemudiannya berhijrah ke Yemen untuk menuntut ilmu. Dalam pada masa yang sama, Hilma Aqila (Diana Amir) adik kepada Hamka turut menuntut di Madrasah yang sama. Namun sebaliknya, Hamka gigih menulis al-Quran dengan tulisan tangannya sendiri bagi dijadikan hantaran perkahwinannya kelak.

Entah mana punca, berita mengenai Hamka terbunuh di Yemen tersebar selepas negara itu dilanda perang saudara dan konflik politik. Tunangnya, Nafisah menanti dengan setia dan muncul pula watak Attar (Aeril) seorang yang jahil sehinggalah bertemu dengan Abi Ikhwan (Ustaz Dini) yang mengajar di Madrasah Qalbun Salim.yang sudah lama memendam perasaan kepada Nafisah. Di situlah wujudnya nilai kesetiaan seorang wanita yang mengagungkan seorang lelaki yang dicintai walaupun apa saja yang melanda.

PELAKON
 
Membariskan pelakon muda seperti Fizo, Shima Anuar, Aeril Zafril, Diana Amir, Putri Mardiana. Turut dibantu oleh Epy Raja Lawak dan Zalif Sidek. Gandingan ini diperkuatkan lagi dengan bantuan pelakon lain iaitu Ustaz Dini Juri, Ummi Rosiah, Zul Suphian, Wak Di dan Alex Yanz.Tarikh tayangan belum di pastikan oleh pihak Metrowealth Pictures.Tunggukan trailernya tidak lama lagi.

Trailer 7 Petala Cinta


p/s: Enjoy watching k! Hari ni baru ada masa nak tengok..Weeeee,,Neway, nk bagitaw follower suzie dah "888" thks sape sudi follow blog suzie. PeaceYo!!

21 madah berhelah:

AmirFX said...

Macam best jer cerita nie...

HeNRieTTa JoSe said...

thanks for the share....

suzie rahman said...

@AmirFX best...hihihi

suzie rahman said...

@HeNRieTTa JoSe welkam :)

aizuddin said...

tak best pon...
agak merapu cerita ni sebenaqnya..

Boni JLL3 said...

hurm..nak try tengok ler

SAYA BUKAN SAMDOL said...

kat fb ramai complain pasai cerita ni, ada soft copy tp tk tgk lagi heehe

Botak said...

tak minat cerita cinta² macam ni sebenarnya., ntah apa²..
well., lain orag lain citarasanya.. :P

ROJAK said...

bukan citer ni tak dapat sambutan ke? anyway tak dapat tengokla citer dia sebab copyright

HeNRieTTa JoSe said...

pss...tapi pink guava tu ok la...sedap juga....xmanis sangat...

Boni JLL3 said...

hamboih..lamanya tak update blog??

outbound malang said...

kunjungan gan.,.
bagi" motivasi.,.
Orang miskin bukanlah seseorang yang tidak mempunyai uang,
tapi ia yang tidak memiliki sebuah mimpi.,
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.,

suzie rahman said...

@aizuddin yeker.pndgan masing2 myb

suzie rahman said...

@Boni JLL3 try lh..lyn skit :)

suzie rahman said...

@SAYA BUKAN SAMDOL hh komplain sal ape erk...

suzie rahman said...

@Botak hihihi..yeker.. myb lh kn.

suzie rahman said...

@ROJAK tula..x d gembar gembur pon..

suzie rahman said...

@HeNRieTTa JoSe bkn soal mnis. soal xsku guava lh sis.hihi

suzie rahman said...

@Boni JLL3 bz r bro..:p

suzie rahman said...

@outbound malang tq yer

OUTBOUND TRAINING DI MALAN said...

selamat pagi sahabat..

sedikit berbagi inspirasi pagi..

"belajar dari filosofi semut:
sesibuk apapun ia mencoba bertanya tentang kabar saudaranya atau hanya sekedar melempar senyum.
sebab senyum adalah hiasan terindah dari setiap raut muka seseorang.."

sudahkah anda tersenyum dengan saudaramu?

mari berbagi semangat pagi serta senyum terindah kita untuk meyambut pagi hari yang indah ini..
kami tunggu kunjungannya ya http://www.nolimitadventure.com/