Saturday, April 7, 2012

Super Spontan

Assalamualaikum -- ♥



 Halop :) Hihihi penatnya.. rutin nya memang inilah kerja perempuan erk.Puas hati dapat vakum rumah, cuci kereta dan motor. Dah macam kat kedai cuci lak. GADIS CUCI !! huhu----- Suzie tak keluar pon hari ni. Lepak kat rumah jer.. Al-maklum lepas subuh sambung tidur, tengahari baru bangun. Anak dara apalah macam ni kan...Diam-diam sudah.. Penatlah. Suzie just topup tidur jer pon :) 

Sorylah suzie takda idea yang bernas nak share kat blog suzie ler..Just kongsi apa yang suzie wat kat rumah je. Ok ini diary suzie..Eh u alls ada tengok program baru kat channel 132 tak? "Super Spontan"? Actually suzie layan juga sebab umi layan...huhu--- Program baru kat Astro, nice juga lah.

bukan beruang inilah, tapi beruang ini memang comel pon..


Angsa Ganas VS Beruang Comel

Kumpulan Beruang Comel dianggotai oleh Johan, Sathiya, Shahrol, Ropie, Cat Farish, Yasmin Hani dan Bell Ngasri. Pengurus pasukan pula Reza Zainal.

Kumpulan Angsa Ganas pula terdiri daripada Zizan, Rahim R2, Tauke, Riezman Khuzaimi, Zahid, Suhaimi Yusof dan Nana. Dan pengurus pasukan ialah Rashid Salleh.

Prevew:



 #ULASAN

Secara keseluruhannya nampak ok, cuma kumpulan Beruang Comel nampak berat sebelah sebab tidak memberi peluang pada Sharol (shiro) untuk beraksi untuk kumpulan mereka. Padahnya pulak Sharol akan disingkirkan atas undian kumpulannya sendiri. Dah nampak sangat Kumpulan Beruang comel mahu keluarkan Sharol. Pelik lah, bagilah Sharol peluang, walaupun dia paling junior tapi dia juara Rajalawak 6 kot. Tapi rezeki Sharol masih bersama Beruang Comel apabila tiada penyingkiran berlaku :)

So far, kumpulan Angsa Ganas ok sangat-sangat. Kumpulan ini pandai bahagikan tugas samarata. Suke kumpulan ni sebab ada Zizan.. Hahaha.. Amir I'm Sorry pula sebagai pengulas a.k.a batu api yang selalu dibuli peserta-peserta. Memang comel lah amir, tapi kesian asyik ken dukung jer. Oh yer, lupa plak pengacaranya yang comel...Kak Adibah Nor. Dia pon jadi gile-gile join program ni. Boboi pon pengulas bersama Amir Rajalawak. 

Hilang juga stress bila layan rancangan lawak-lawak macam ni. Thanks Astro..Gilakan hari saya------


♥ Suzie Rahman

9 madah berhelah:

Azhafizah[フィザ] said...

astro warna ke mustika ye?alah tak langgan pulak..tengok youtube je la

suzie rahman said...

@Azhafizah[フィザ] warna lah syg. dh try cri kt youtube. xder pon.nnt ade sy ltk erk.

Ckin Kembaq said...

rest2 hujung minggu.. ^_^

Yana_Nana21 said...

Banyak kerja suzie rahman yekk , sabar lahh err ,

suzie rahman said...

@Ckin Kembaqhihi ahah lh ckin

suzie rahman said...

@Yana_Nana21 hurm..biasalh tu kn

Muaz Faris said...

ni pandangan personal aku la..

lepas tgk super spontan ni.. prog super spontan tahun ni cam kurang best nak bandingkan dgn spontan sblm ni.. lagi bila superspontan ni nampak sgt matlamat nk collect duit.

suzie rahman said...

Muaz Faris ,huhu pndgan msing2 kn.xpe. tp klu nk ckp bab collect duit.mna2 program pon nk collect wett kn.tp nmpk ni astro gunakn zizan n johan kn. siap pisahkn dlm kmpln asing2. trategik tepat.tp diorg cr mkn..krja je lh. :)

Boni JLL3 said...

hahaha.. ni game apa sebenarnya ni??