Wednesday, February 8, 2012

accident sempena birthday abah









Haloo kamoo...Adoyai pening-pening lalat suzie nak wat entry ni. Tapi still ok lagi lah kan boleh berblog & berfb ( masyuk.... ) Ini bukan accident yang comel tapi accident yang sakit kot!! Jangan main-main woi... Ini realiti. Huhu semalam hari lahir abah, semalam juga kami accident. Sadis sungguh...

Actually semalam suzie & abah accident. Macam mana boleh accident? Haha..ni nak bagitau ni. Rasa cam lawak pon ada. Jap, nak gelak dulu. ( hahahahahahahahahahah...!!! ok dah. ) Semalam abah baru polish kereta, lepas polish kereta baru dia ambil suzie kat opis. Punya lah excited nak tunjuk kereta yang baru di polish ni kat umi. ( tu lah, rahsia sangat dari umi. wat kejutan lah konon ) Macam biasa abah drive, suzie duksebelah... Suzie ralik tengok pemandangan sebelah kiri suzie. Sekali suzie cakap, " Abah, ada rumah baru buat! " Sekali bunyi booommm!!!

Adoi! Kereta langgar bontot kereta depan + kepala suzie tanduk cermin depan. damn *#$%&*&@ ...! Abah dah membebel-bebel cakap suzie kacau dia bawa kereta. Padahal rumah tu dah ada kat situ 10 tahun lepas. Suzie juga salah. Orang cakap je pon. Haishhhh!




So, inilah rupa kereta abah. memang cantik macam ayam penyek plus + kuih penyek. kui3.. Al - maklum kereta buatan Malaysia. Tapi rasa nya langgar sikit sangat jer pon. Aduh....




Ini pulak cermin yang suzie tanduk. Haha ingat bola ke? Habis tak pakai tali pinggang sangat. padan muka ko! Kepala suzie benjol kot...Omg dah xcun hari ini. Abang cakap lepas suzie tido, nanti bila bangun boleh cakap india. Ceh kuang asam punya abang. ( Korang tahu maksud suzie kalau korang tengok buletin tv3 semalam.Haha.. )


Ini abah tengah contact trafik untuk tarik kereta dia. + pening fikir macam mana nak setlekan cepat sebab nak guna kerata. kesian abah....Ini yang dia dapat pada hari lahir dia yang ke-55. Sabar abah erk. Kita beli kereta baru k.. :p



nota kaki://rasa-rasa suzie boleh gila tak kalu hentakan ni sumthing wrong? wuhii.Doakan suzie tak apa-apa ok. Malas Nak jumpa en. doktor.

10 madah berhelah:

Spudin said...

perghh ..gitu skali yer ...xpela...redha jer

Ckin Kembaq said...

akak ni..lain kalii pakai tali pinggang...alhamdulillah tak jadi apa2 kat kepala tu..huhu risau dengar ni..huhu

HeNRieTTa JoSe said...

truk gak kemek keta tuh....tgk gak tv, so suzie arini ok x?

kartikel.com said...

selamat insuran ada.

Princess Nusy said...

ksiannye..sadis sungguh..better p klinik cek kpala tu..=)

AmirFX said...

Nasib baik tak speaking Tamil.. hahahaaaa... :D NWay, syukur semuanya selamat...

suzie rahman said...

@Spudin yelo, sy redo..tengs :)

@Ckin Kembaqtq dik. insyaallah t akak pakai.

@HeNRieTTa JoSeok.cuma skit2 bdn. thx...

@kartikel.comahah, kebetulan smlm br amik..

@Princess Nusydh ok kot.tq dear.

@AmirFXckp tamil pon ok. tp mslh nya suzie normal.haha

HeNRieTTa JoSe said...

psss....hehehe....itu jerks yg ada....gam yang 3 second xde la plak...hehehe....

O CIKTEDDY said...

Innalillah..nasib baik x teruk..alhamdulillah..abah suzie pon tgh ralit bwk kreta the trkejut la bile suzie ckp tibe2..huhu
er suzie ok kan?dh boleh ckp india ka?ke nk ckp korea jugak?hehe

suzie rahman said...

O CIKTEDDY : ok dh yunk...xleh ckp korea pon.klu x, leh k-pop.hahaha